Oznámení správce

Fórum nyní umožňuje zaslat příspěvek na provoz a správu. Je zcela dobrovolný a k ničemu nezavazuje. Link je v menu vpravo nahoře.
Při problémech s přihlášením pište na forum(zavináč)uzameckehoparku(tečka)info
Jste-li nový uživatel, bydlíte v areálu a chcete přístup na skrytou část fóra, pište na forum(zavináč)uzameckehoparku(tečka)info

PŘIPOJENÍ DO INTERNETU

Možnosti, jak se připojit k Internetu v budoucích bytech...

Moderátoři: coona, Duch, TriStone

Příspěvekod Filli » 22.07.2007 18:49

Dobrý den,

také jsem si koupil byt v Čakovicích. Vzhledem k tomu, že mám již delší dobu firmu, která se zabývá připojením lidí do internetu právě takovýchto projektů, navrhuji i z důvodu ušetření nějaké jednání, na kterém bychom mohli dojít k nějakému řešení. Pokud je tato cesta pro Vás všechny co jsem píšete schůdná můžete mi prosím reagovat na e-mail - filip.raboch@isdic.cz -

Děkuji za reakce
Filli
Nový člen

Reklama

Příspěvekod Filli » 23.07.2007 09:41

Pro doplnění uvádím, že znám přesný postup, jak se dostat velice lacino k internetu, např. nikdo z Vás v diskuzi nezmínil, že bychom mohli založit "občanské sdružení" a přitom to je nejlepší krok. Již dlouhou dobu cca 3 roky spolupracujeme s jedním takovýmto sdružením, které dnes pokrývá internetem celou Zbraslav a Radotín. Mají konektivitu do internetu 40MBps download / 40 MBps upload (garantovaných) , neomezené data atd. Jako sdružení budeme mít tedy mnohem větší šanci získat lepší konektivitu. Naše firma má zkušenosti s rozvedením kabelů po jednotlivých panelácích a zapojením do sítě včetně nastavení a pravidelné měsíční správy. Vzhledem k tomu, že zde budu bydlet tak i mým záměrem je dostat se ke kvalitnímu internetu. Poplatek na jednoho člena je cca. 250 Kč a přitom získá neskutečnou konektivitu. Toto připojení je vhodné jak pro stahovování tak běžné surfování.

V případě zájmu tedy prosím pište na filip.raboch@isdic.cz

Hezký den všem
Filli
Nový člen

Příspěvekod TriStone » 23.07.2007 10:11

Spis by stalo za to, to resit tady nez soukrome po mailech, nemyslis? Pripadne aspon v overenych diskuzich, ale ne separatne. Jediny problem je, ze budeme tohle moct resit teprve az zacne nejak rozumen fungovat spolecenstvi vlastniku (kvuli tahani kabelu bude potreba souhlas) a to podle reakci z jinych projektu trva tak minimalne pul roku :(
Jinak samozrejme jakykoliv kvalitni a "levny" internet je vitan, coz o to. Nejtezsi bude dostat konektivitu do baraku, ale pokud by bylo dost lidi, tak nejake FWA nebo tak by asi slo. Ale uplne levne to taky neni.
TriStone
Podporovatel

Obrázky: 30

Příspěvekod Vitus » 23.07.2007 10:18

docela bych přivítal (aspoň pro ilustraci) odhad počáteční nákladu - napr. u UPC (moje zatim jedina zkusenost) to je vcelku jasne - nic nebuduju, platim mesicne, kdys se stehuju, tak jen vypovim smlouvu..
Vitus
Člen

Příspěvekod TriStone » 23.07.2007 10:46

Zalezi jak moc profesionalne bysme to resili, si myslim.
Kdybysme to tahali "amatersky, svepomoci, tak konektivitu by mel zajistit operator zadarmo (nebo by si rozpustilt do mesicnich poplatku). K tomu par kilometru kabelu, rekneme 5 korun na metr, nejake listy a tak, to je vicemene par korun. No a pak nejake slusne aktivni prvky, to je par desitek tisic pro cely barak velikosti D3.
TriStone
Podporovatel

Příspěvekod Filli » 23.07.2007 14:15

To Tristone : Ano máš pravdu že by stálo za to řešit tady proč ne. Taky máš pravdu, že vše můžeme řešit až vznikne společenství vlastníků.

Všem :
Já jsem jenom chtěl přispět svojí troškou toho co znám a co děláme. Je tady názor to dělat sami. Proč ne, ovšem ty komplikace, proč nefunguje internet a je to chyba jenom u mě nebo vypadla konektivita nebo co se děje atd, kdo to bude dělat?? Kam si normální lidé budou volat, že by chtěli něco a nejde jim to. Jelikož hodně lidí je závislých na internetu a celá jejich práce se právě na něm odehrává a proto nemůžou jít do projektu jako je CZ Free (ne že bych ho pomlouval), ale nic Vám tam negarantují a když je výpadek tak se řeší tak až je na to čas, ovšem zase ne každý z jejich projektu k tomu takto přistupuje. Jak jsem již říkal, dlouho spolupracujeme s jedním takovýmto sdružením a ti mají dnes opravdu hodně lidí připojených do netu a nebýt tam naši i jejich lidé, kteří se o to starají tak by to nefungovalo. Stačí jenom když se rozbije jeden switch pro barák. Pokud tam bude switch 48 portů na jednom giga, full manage a s optikou tak minimálně 10 tisicí bude stát. Samozřejmě můžeme mít náhradní, ale zase už tam musí být někdo kdo to umí zapojit. Když je na to firma, tak přijede opraví, popřípadě přiveze nový switch a jede se dál. Navíc takovéto baráky jsou nějak propojeny a pokud vypadne jedna část a není udělán záložní obvod a což z důvodu financí většinou není, i když dnes už se k tomu lidé staví tak že se dělá, hlavně tedy v nových objektech, tak spadne net i dalším. Tomuto bych se chtěl určitě vyhnout. A hlavně pokud budeme vystupovat jako celek, můžeme získat mnohem více výhod co se konektivity týká než jako jednotlivci. Navíc, když si představím, že se skoro 10 baráků např. připojí přes ADSL, tak už přesně vidím jak to bude fungovat :)
Filli
Nový člen

Příspěvekod calcumat » 23.07.2007 15:07

Do CZ Free sa mi neobúvaj , moja práce je silne závislá na nete a už viac než rok na nich fungujem :) Áno, sem tam výpadok, čo môže nastať u každého, mám kontakt na osobu, ktorej volám len čo výpadok zistím na ich strane... Samozrejme garantované nič nemám, ale bez problémov mi aj všetko chodí, takže lepšie než podpisovať zmluvy.... a lacné to je, takže plná spokojnosť.
http://www.ubuntu.cz - Kvalitný operačný systém zdarma :)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.
calcumat
Závislák :)

Obrázky: 2

Příspěvekod calcumat » 23.07.2007 15:11

BTW, osobne som tiež za značnú "svojpomoc" pri budovaní. Ak by niekto netušil náš "background" (znie to tak technicky:), ja aj Tristone sme už pár kilometrov UTP káblov naťahali, každý síce v iných objektoch v inom meste a štáte, ale na princípe to nič nemení :) A nejde len o naťahanie kábla (čo naozaj zvládne po krátkej ukážke snáď každý), ale aj o "oživenie" (nacvakanie, závusky, patchpanely, kompletizácia + zapojenie do nejakých tých switchíkov...)

Zásadnou výhodou je silná úspora - neverím, že by firma dala lepšiu ponuku na zasieťovanie :) Ale prekvapiť môžu, takže prečo nie... ale myslím, že silnou protiponukou môže byť aj osobná angažovanosť (išlo by aj o MOJE pripojenie k internetu) a "zapálenie pre vec" a snaha ušetriť nemalú sumu... S pomocou pár ďalších nadšencov nie je problém, samozrejme, keby mali 2ja káblovať takú D3, tak to je na skok z terasy :)
http://www.ubuntu.cz - Kvalitný operačný systém zdarma :)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.
calcumat

Příspěvekod Filli » 23.07.2007 16:34

:D, no tak skok z terasy s tím souhlasím. Já se do Cézetka neobouvám, taky jsem jednu dobu uvažoval, že tam půjdu, ale pak jsem se odstěhoval, tak z toho řachlo. I já klidně budu kabelovat, není problém, dělal jsem to v práci a můžu to dělat pro sebe, ovšem zasítovat celé ty baráky tam to bude chvilku trvat.

Já spíš tu firmu jsem chtěl proto, aby tam byla jakási podpora pro normálního uživatele, kterému něco nejde. Já nevím jak ty, ale mě furt někdo volá, že mu něco nejde, ale to asi taky znáš. Proto se toho chci vyvarovat. Ale něco to stojí to netvrdím. Logicky to stojí méně, když ta firma to ještě zasítuje, to je jasné. Ale co se týká ušetření ano, jsem schopen to dělat s Vámi není problém. Můžu sehnat levněji i HW a další věci co budou potřeba, ale určitě to nechci dělat zadarmo pro dalších 500 lidí, to zase ne, vy snad jo?

Ahoj Filli
Filli
Nový člen

Příspěvekod Filli » 25.07.2007 10:45

Co byste řekli těmto switchům, pro každý vchod??

Řízený switch NetGear GS748T, Smart switch, 48 portů 10/100/1000 Mbit/s, 2 porty 10/100/1000 Mbit/s, Full/Half duplex pro každý port, auto uplink, indikace pomocí LED - cena do 15tis

???
Filli
Nový člen

Příspěvekod TriStone » 25.07.2007 11:14

Celkem pohoda, ale stejne tomu tady malokdo nerozumi ;) A ma 4 GBIC porty, ne 2. Jen jsem neobjevil, ze by umel multicast, coz by se mohlo v budoucnu celkem hodit :cool:
Spis bych resil pripojeni jako takove, jednorazove prvotni naklady proste existuji a nic moc se s nima delat neda.
TriStone
Podporovatel

Příspěvekod Duch » 26.07.2007 12:09

Filli píše:Pro doplnění uvádím, že znám přesný postup, jak se dostat velice lacino k internetu, např. nikdo z Vás v diskuzi nezmínil, že bychom mohli založit "občanské sdružení" a přitom to je nejlepší krok. Již dlouhou dobu cca 3 roky spolupracujeme s jedním takovýmto sdružením, které dnes pokrývá internetem celou Zbraslav a Radotín. Mají konektivitu do internetu 40MBps download / 40 MBps upload (garantovaných) , neomezené data atd. Jako sdružení budeme mít tedy mnohem větší šanci získat lepší konektivitu. Naše firma má zkušenosti s rozvedením kabelů po jednotlivých panelácích a zapojením do sítě včetně nastavení a pravidelné měsíční správy. Vzhledem k tomu, že zde budu bydlet tak i mým záměrem je dostat se ke kvalitnímu internetu. Poplatek na jednoho člena je cca. 250 Kč a přitom získá neskutečnou konektivitu. Toto připojení je vhodné jak pro stahovování tak běžné surfování.

V případě zájmu tedy prosím pište na filip.raboch@isdic.cz

Hezký den všem

Podle meho nazoru neni treba obcanske zdruzeni zakladat, staci, kdyz se staneme cleny uz existujiciho na Proseku. Kouknete na http://www.jablonka.cz. Financovani HW pro sdruzeni neni problem, konektivita neni problem, clenske prispevky jsou smesne(100,-/mes). Jediny problem je dovest rozumnou konektivitu do oblasti. Moje zkusenost rika, ze po 5 GHz sem vic nez 15-20 Gbit neproleze.

Ale jak jsem tez uz napsal v nekterem z drivejsich prispevku, provedu to, at uz bude zajem nebo nebude, protoze to je pro me nejjednodussi cesta.

Co by se ale melo resit ve spolecenstvi vlastniku je LANka v domech. At se to da po domech distribuovat nejak rozumne, ne tahat troje UTPcko protoze kazdy to ma od nekoho jinyho.
Duch

Příspěvekod Dexter » 17.08.2007 10:59

Já o rychlý internet zájem mám - třeba UPC. :)
Naposledy upravil Dexter dne 17.08.2007 11:06, celkově upraveno 1
Chcete si odpočinout od každodenních starostí - zahrajte si LEAGUE OF LEGENDS - parádní návykovou hru zdarma podobnou Warcraft 3 DotA - registrace a stažení klienta ZDE.
Dexter

Obrázky: 17
Obrázky: 17

Příspěvekod Komár 1981 » 18.08.2007 00:11

Dexter píše:Já o rychlý internet zájem mám - třeba UPC. :)

No jo. Kdo ne. Ale jak to tak vypada, tak je pritazeni tohoto pripojeni UtoPiCa
...
V mládí jsem byl dost namyšlený, ale teď už jsem bez chyby....
Komár 1981

Obrázky: 29

Příspěvekod Komár 1981 » 18.08.2007 00:12

BTW taky jsem kdyztak slusny otrok na tahani kabelu a cvakani koncovek a provrtavani direk do zdi a tak. ;o)
V mládí jsem byl dost namyšlený, ale teď už jsem bez chyby....
Komár 1981

Reklama

Další

Zpět na Internet, kabelovka a pod.